Parašė: GiN 2009 m. gegužės 4 d., pirmadienis

Su sąlyga, kad reikėjo grąžinti pasiskolintą Pentacon'ą, o buvo likę trys kadrai, nutariau nuvažiuoti prie Barbakano ir pabaigti juostą Vilniaus peizažais. Mintis buvo fotografuoti į tą pusę, kaip mėgdavo Stanisław Filibert Fleury (antra nuotrauka nuo viršaus šioje nuorodoje). Kadangi prisijungė ir mano fotobendramintis Andrejus, tai gavosi toks minipleneras :)

Norėjome fotografuoti saulei leidžiantis, kai paskutiniai spinduliai gražiai nušviečia panoramą ir... šiek tiek pavėlavome. Buvome prie Barbakano prieš devynias, kol užsiropštėme ant sienos, jau ir devynios atėjo - fotografavimui laiko liko nedaug. Reiktų būti vietoje apie kokią aštuntą valandą, kad būtų laiko pasiruošti ir pan. Po kokio mėnesio gal ir devintą dar bus šviesu. Žodžiu verta pasidomėti, kada leidžiasi saulė, kad ir čia: www.day.lt

Nepaisant to, kad šiek tiek susivėlinome, tikslus pasiekėme - juostas pabaigėme. Rezultatų dar reiks palaukti, nes Procentras skaidres ryškina tik trečiadieniais :) Šiame straipsnelyje pateikiu keletą nuotraukų, darytų su mano mieląja skaitmenine muiline Fuji F31d, kad susidarytumėte vaizdą, kokia nuotaika tvyrojo gegužės 1-ąją.

Jau sutemus, nusprendėme apsidairyti aplinkui, įlindom į vieną kiemelį: atsivėrė tokie peizažai, kurių net nežinojome, kad galime rasti visai šalia vietos, kur vyko pleneras. Jau buvo sutemę ir nebuvome pasiruošę fotografuoti nakties sąlygomis, tad likome nieko nepešę - teko tik pasigėrėti akimirka jos neužfiksavus. Buvo padaryta išvada, kad negalima nieko planuoti, galima turėti tik kažkokią bendrą viziją ir kuo labiau dairytis aplinkui. Kai susiplanuoji konkrečiai, tai prisiriši prie vienos idėjos ir planavimas ima trukdyti kūrybai.

Pabaigai anonsas - Pentacon'ą grąžinau, o pasiskolinau KIEV'ą, kurį užsitaisiau su KODAK PX-125 nespalvota juostele. Tiek užuominų šiam kartui ;)

{ 6 komentarai (-ų)... read them below or Comment }

  1. Aha, ryškina vieną kartą per savaitę, ima smarkiai brangiau nei Anglijoje..
    pradėjau svajoti apie nuosava film\printprocesorį

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oho, Anglijoj dvigubai pigiau gaunasi! Pas mus plati skaidrė - 22Lt. Nors mūsų apyvartų ir Anglijos nėra ko lygint. Gerai, kad bent vieną vietą turim ir neriekia į Angliją siųst ryškint. O gal dėl to tiek ir kaiuoja, kad nėra konkurencijos? Nors faina Procentre, nueini, gali žmoniškai pasišnekėt, pakadruoja, kai reikia ir šiaip bet ką gali padaryt :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. na žiūriu tu čia pasinešei ant egzotikos :) Aš aiškų nieko nenusimanau, bet ar ne geriau nusipirkt skaitmeninį full frame fotiką (pvz Canon EOS 5D Mark II) ir porą super duper objektyvų? :))
    O jei rimtai tai, suprantu, kad tau šiuo atveju svarbu pats fotografavimo procesas, bet tikiuosi, kad ir rezultatas bus kažkuo unikalus. Labai lauksiu kada bus galima pamatyti nuotraukas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gyti, full frame matricos dydis lygus 35 mm juostelės (siauros) kadrui, o čia aš gaunu 6x6cm kadrą :) Nors ne kadro dydyje esmė - kiekvienas aparatas turi savo specifiką, o kiekviena technologija irgi turi savo įdomybes. Noriu naudotis viskuo! O dar tavo pasiūlymas skamba, lyg siūlytum senų automobilių kolekcionieriui mesti tas senienas ir nusipirkti Ferrari :))) Ačiū, kad užsukai, nepamiršk kelio ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gin. Naudotis viskuo, tai nesinaudoti niekuo ;) Na gal tik tu ne visai tiksliai komentare pasakei, arba aš ne visai tiksliai supratau.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Turėjau omeny, kad esu mėgėjas ir man patinka išbandyti įvairias fotografavimo technikas: skaitmeną, juostą, siaurą, plačią. Profesionalui gal ir aktualu įvaldyti tam tikrą techniką ir su ja dirbti nesiblaškant į šonus, o aš galiu sau leisti žaisti, vis tiek iš to pinigų neuždirbu, tik pradirbu :)

    AtsakytiPanaikinti

Populiarūs įrašai

Archyvas

Teikia „Blogger“.

Sekėjai

- Copyright © Fotografuoju.lt -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -