Parašė: GiN 2012 m. sausio 22 d., sekmadienis

Jau seniai ruošiuosi aprašyti savo kuklią fotokolekciją, kurią šiuo metu sudaro 25 fotoaparatai ir panašus kiekis objektyvų, bet prisiruošti labai sunku. Todėl pradedu kaip sakoma iš antro galo  :) Į kolekciją pateko naujas eksponatas, tai nuo jo ir pradėsiu kolekcijos pristatymą. Šis naujokas, tai Contax 139 Quartz, pradėtas gaminti 1979 m. Tai pirmas fotoaparatas, kurio išlaikymų mechanizmą (auto režime) reguliavo kvarcinis mechanizmas - jis reklamuotas kaip preciziškiausias to meto fotoaparatas. Taip pat tiems laikams tai buvo labai kompaktiškas fotoaparatas. Jis taip pat turėjo inovatyvių priedų - elektroninį dangtelį (angl. data back), kuris leisdavo įrašyti fotografavimo datą bei kitus ekspozicijos duomenis tiesiai į fotojuostelę, o taip pat galėjo valdyti TTL blykstę.

Labai įdomi Contax fotoaparatų istorija. Juos gamino legendinė Carl Zeiss gamykla Vokietijoje. Pirmasis tolimatinis Contax'as pagamintas 1932 metais. Po II-ojo Pasaulinio karo miestai Jena ir Drezdenas, kuriuose buvo  Carl Zeiss gamyklos atiteko sovietų įtakos zonai, gamyklų įranga buvo išmontuota ir išvežta į Kijevą, kur su ta pačia gera įranga buvo gaminami prastos kokybės sovietiniai  fotoaparatai. Carl Zeiss savo naują gyvenimą pradėjo Vakarų pusėje - Štutgarte. Turbūt jų sėkmę lėmė bendradarbiavimas tarp trijų meistriškai dirbančių kompanijų, buvo naudojama Carl Zeiss optika, Yashica sukurti kūneliai, o dėl ergonomikos konsultavo Porsche. Ką čia ir bepridursi. 1978 m. pasirodęs Contax 139 Quartz arba kitaip Contax 139 Q turėjo visokiausių privalumų ir tik vieną trūkumą - jis buvo apklijuotas gana prastu viniliniu odos pakaitalu, kuris bėgant laikui ima trupėti ir fotoaparatas ima atrodyti kaip bomžikas :) Mano fotoaparatas atrodė visai nieko, bet palietus ėmė byrėti ir byrėjo tol, kol nenubyrėjo visa dirbtinė oda. Ją nulupau taip greitai, kad net nespėjau įamžinti, bet internete pilna vaizdų su aptrupėjusiais Contax'ais:




O štai kaip atrodė jau mano "nuluptas" aparačiukas:



Pasirodo, yra tokia svetainė www.cameraleather.com, kurioje galima nusipirkti profesionaliai išpjautą odą daugumai senų fotoaparatų. Maniškiam būtų kainavusi 27 $ su siuntimu, bet tai sužinojau vėliau, todėl nuėjau į audinių parduotuvę, kur pardavinėja odos atraižas ir už du litu nusipirkau gabalėlį prabangios baltos odos. Štai kaip atrodo atsinaujinęs Contax'as su angelišku rūbu :)



Pirmas blynas tik pusiau prisvilęs, bet perrengti savo fotoaparatą yra tikrai nesunku ir labai įdomu.

Komentuoti

RSS: Prenumeruoti straipsnius | Prenumeruoti komentarus

Populiarūs įrašai

Archyvas

Teikia „Blogger“.

Sekėjai

- Copyright © Fotografuoju.lt -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -