Parašė: GiN 2016 m. liepos 27 d., trečiadienis

Nacionalinėje dailės galerijoje (NDG, www.ndg.lt) šiuo metu vyksta dvi didelės fotografijos parodos Sharono Ya‘ari „Miškų ir laukų pozityvai“ ir Adaukto Marcinkevičiaus „Optimistai ir skeptikai. 1954–1959 metų fotografijos“.

Adauktas Marcinkevičius. Vilniaus universiteto Filologijos
fakulteto studentė, gimnastė, vėliau – teatro ir televizijos
režisierė Irena Žvigaitytė-Bučienė (1940–2001). Vilnius, 1959
NDG edukacijos centro gidai liepos 13 ir 27 d. bei rugpjūčio 10 ir 24 d., 17 val. galerijos svečiams, įsigijusiems lankytojo bilietą, ves nemokamas ekskursijas po laikinas ekspozicijas.

Dalyvavimas ekskursijose be registracijos.

Sharonas Ya'ari - Izraelio šiuolaikinis menininkas. „Laukų ir miškų pozityvai“ - viena didžiausių autoriaus personalinių parodų Europoje ir pirmoji Lietuvoje. Tai fotografijos, kuriose nedaug dokumentikai būdingo atsitiktinumo ir spontaniškumo, netgi priešingai - dauguma vaizdų apmąstyti ar net sąmoningai sukonstruoti. Fotografiją autorius pasitelkia kaip priemonę, kuri leidžia koncentruotu vaizdu atskleisti erdvės, vietos, laiko, istorijos sankirtas ir iš šios sankirtos gimstančias prasmes. 

Adauktas Marcinkevičius - genialus fotografas, jaunas palikęs šį pasaulį ir virš penkiasdešimties metų buvęs beveik pamirštas - sugrįžta su savo paroda Nacionalinėje dailės galerijoje. Fotografą labiausiai traukė meninė raiška ir, toldamas nuo grynojo dokumentalizmo, jis pasinėrė į poetinius vaizdinius. Nuo anuomet vyravusio socrealizmo kūrėjas stengėsi pabėgti ne ieškodamas novatoriškų sprendimų, o grįždamas į saugią laiko patikrintą patirtį ir kėlė tuos pačius klausimus, kuriuos XX a. pradžioje kėlė fotografijos meno pionieriai: apie vaizdo prasmę, fotografijos meno estetiką ir statusą, fotografo pašaukimą. 

Plačiau apie parodas NDG svetainėje:

Planuoju sudalyvauti, rekomenduoju ir jums! :)

{ 2 komentarai (-ų)... read them below or Comment }

  1. Ačiū už info.
    Būtinai aplankysiu. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Liuks, gal pasimatysim :) Atkreipk dėmesį, kad geriausia eiti tais nurodytais trečiadieniais 17 val., nes tada gauni nemokamą gidą. O su gidu, kaip įsitikinau kitose parodose, visai kitas potyris ;)

    AtsakytiPanaikinti

Populiarūs įrašai

Archyvas

Teikia „Blogger“.

Sekėjai

- Copyright © Fotografuoju.lt -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -