Parašė: GiN 2017 m. kovo 1 d., trečiadienis

2013 metais kompanija Kodak paskelbė apie savo Ektachrome serijos pozityvinių juostų gamybos nutraukimą. Šis procesas prasidėjo 2009 metais ir gamintojai laikas nuo laiko paskelbdavo apie vienos ar kitos juostos mirtį, kol po keturių metų visiškai nutraukė skaidrinių juostų gamybą. Tuomet buvo kalbama apie ištisos epochos pabaigą, nes šios juostos buvo tapusios legendinėmis dėl savo išskirtinio lengvai atpažįstamo „vaizdelio“, jas labai išpopuliarino žurnalo National Geographic fotografai.
Atrodė, kad taip viskas ir pasibaigs, bet... Kodakas iškentė tik trejus metus ir paskelbė apie Ektachrome sugrįžimą! Ir tai žymi naujos epochos pradžią, nes tuo naujienos nepasibaigė. Gamintojai pradėjo skelbti apie juostų atgimimą ir netgi apie visiškai naujų juostų gamybos pradžią.

Jau kurį laiką vis pasigirsta pasisakymų, kad juosta atgims panašiai, kaip vinilinės plokštelės, kurių pardavimai vis auga. Iki šiol gana skeptiškai vertinau tokius pasisakymus, labiau kaip entuziastų wishful thinking, bet juostų sugrįžimas tikrai rodo gerą tendenciją. Jau pradedu tikėtis naujos epochos atėjimu :)

Sukurtas interneto puslapis, kuriame bus skelbiama apie naujų juostų pasirodymą (ar senų sugrįžimą), joms pasirodžius, bus publikuojami testai, nuotraukų pavyzdžiai ir kita įdomi informacija, įsidėkite į adresinę:
https://emulsive.org/articles/every-new-film-photography-stock-officially-announced-in-2017

 

Komentuoti

RSS: Prenumeruoti straipsnius | Prenumeruoti komentarus

Populiarūs įrašai

Archyvas

Teikia „Blogger“.

Sekėjai

- Copyright © Fotografuoju.lt -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -