Parašė: GiN 2010 m. vasario 28 d., sekmadienis

Dar nespėjau paruošti reportažo apie tai, kaip gaminau alų, o jau skubu publikuoti nuotrauką iš vieno incidento susijusio su juo :)

Vakar naktį, kai viskas aplinkui nurimsta, sėdėjau prie kompo ir staiga pasigirdo stiprus garsas - atrodė lyg būtų nukritusi kompaktų krūva ant žemės. Ir kas keisčiausia, garsas sklido iš koridoriaus. Kompaktų koridoriuje nelaikau, tad buvo dar keisčiau :) Viską apžiūrėjęs pamačiau maišelį, kuriame buvau susikrovęs alaus butelius, rytojaus dieną planavau nešti į rūsį. Vienas butelys buvo sprogęs - visiškai sudraskytas į gabalus.

Vykstant antrinei fermentacijai buteliuose, gyvos mielės toliau skaido cukrų ir gamina angliarūgštę. Matyt sprogęs butelys jau buvo ne kartą naudotas, o gal ir gavęs smūgį, todėl neatlaikė mielių gyvybinio proceso pasekmių spaudimo :)

Štai kaip tai atrodė (visai gražus vaizdas):

Visgi gyvybės jėga pati stipriausia: žolė prasikala per asfaltą ar betoną, vanduo prasigraužia vagą kietose uolienose, o kol nebuvo žinoma, kad gėrimus fermentuoja mielės, tai buvo laikoma stebuklu, o reiškinys vadinamas "God is Great" :)

{ 2 komentarai (-ų)... read them below or Comment }

  1. Uch, kvapelis dabar kolidoriuje laikysis :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Apdairiai laikiau maišelyje, tai saugiai utilizavau, kvapo nėra :)

    AtsakytiPanaikinti

Populiarūs įrašai

Archyvas

Teikia „Blogger“.

Sekėjai

- Copyright © Fotografuoju.lt -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -