Parašė: GiN 2011 m. spalio 31 d., pirmadienis

Rudens pradžioje viriau derliaus alų su šviežiais laukiniais Mechanizatorių apyniais, o taip pat dalis apynių buvo padėti džiovinimui.

Kadangi man visai patiko laukinių apynių suteikiamas švelnus kartumas, galvoju virti dar vieną partiją, tik šįkart aromatui naudosiu Willamette apynius, o laukiniai bus džiovinti. Tikiuosi gauti subtilų kartumą ir gerą aromatą, kadangi laukiniai apyniai ypatingu aromatu nepasižymi. Dar vienas dalykas, kurio tikiuosi pavyks išvengti - šviežiai nuskinti apyniai pradžioje duoda šiokią tokią rūgštelę, kuri su laiku dingsta.

Supratau, ką turėjo omenyje p. Obelevičius per paskaitą "Sambarių" metu, kad negranuliuotų apynių sandėliavimui reikia labai daug vietos. Du nemaži maišeliai apynių sveria vos 200 g. Fotografuodamas šalia pastačiau trilitrinį su gira, kad matytųsi mastelis :)

Mechanizatorių gatvės laukiniai apyniai (sausi)

Receptas čia:
http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/875-Mechanizatori%C5%B3%20elis%20su%20Willamette

{ 4 komentarai (-ų)... read them below or Comment }

  1. O kodėl būtent Willamette?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nes man jie žiauriai patinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na, jei jau kalbant apie užimamą vietą apynių. Tai tie apyniai, kur nuotraukoje, suslėgti nesunkiai tilptų į vieną maišelį :).

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kažkaip nesinorėjo spausti apynių, kad labai nesutrupėtų.

    AtsakytiPanaikinti

Populiarūs įrašai

Archyvas

Teikia „Blogger“.

Sekėjai

- Copyright © Fotografuoju.lt -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -