Parašė: GiN 2010 m. kovo 31 d., trečiadienis

Kaip žadėjau pirmojoje reportažo dalyje, skelbiu interviu su „Kazys rocks“ organizatoriumi vyr. fotografu Mantu.


Primenu, kad „Kazys rocks“ metu sukurtas nuotraukas galite pamatyti čia.


„Kazys rocks“ – kas tai per renginys, kokia jo pagrindinė idėja? Kas jį organizavo, kas yra idėjos autorius?
Pirma, tai gal aš „Kazys rocks“ nevadinčiau renginiu. Tai buvo savaitgalio vyksmas, kuriame visi dalyvavo ir buvo to vyksmo sūkuryje. Netgi tie, kurie atėjo tik pažiūrėti parodėlės, sudalyvavo vyksme atidarydami parodėlę. O improvizuoti atidarymai vykdavo su kiekvienais užsukusiais į kiemelį.

Įdėja - susirinkti draugams ir smagiai praleisti Kaziuko mugės savaitgalį. Sudalyvauti savaip mugėje, fotografuojant mugę juostiniais fotoaparatais, ryškinant juostas ir galiausiai papuošiant senamiesčio kiemelį savom nuotraukom. Be viso to buvo gera proga prisiminti (pažinti) juostinę fotografiją.

Kaip viskas vyko (renginio eiga)?
Pradžioje visi dalyviai rinkosi į pagrindinį štabą S. Skapo gatvėje. Vyko susipažinimas su fotoaparatais, užtaisymas jų juostom. Išklausę trumpas instrukcijas visi pasileido po Vilniaus senamiesčio gatves. Ir jau po kelių valandų su išfotografuotom juostom rinkosi atgal į štabą, kur sušilimui virėm „Kaziukas rocks“ sultinį. Tada ryškalų juostom maišymas, ryškalų žmonėms (taip mes tą savaitgalį vadinom alų) pilstymas į bokalus. Žodžiu užvirė, suošė visas štabas. Visas vyksmas siūbavo iki 9 ryto, kada buvo išryškintos/nuskanuotos visos juostos ir atrinkti kadrai išsiųsti spausdinimui (iš viso buvo padaryta apie 250 kadrų). Dar kelios valandos ir atspaustos nuotraukos buvo iškabintos kiemelyje ant skalbinių virvių. Po to jau minėti atidarymai ir svečių priėmimai.

Kaip kilo mintis organizuoti „Kazys rocks“ fotoplenerą?
Pirmos mintys kilo atsikrausčius į senamiestį, kad reikėtų išnaudoti šią vietą . Ją puošti ir puosėlėti. Ir taip jau minčių vingiai susidėliojo apie fotoparodą ir tokį vyksmą. Papasakojęs apie idėją draugams, sulaukiau palaikymo ir vyksmas įvyko! O prie organizavimo prisidėjo visi dalyviai, vieni maistu, kiti alumi, treti fotoaparatais. Vienaip ar kitaip įtraukti buvo visi dalyviai.


Kas buvo šio renginio dalyviai, kiek jų buvo?
Visi dalyviai buvo draugai. Specialių kviestinių fotografų nebuvo. Vieni labiau susipažinę su fotografija, kiti mažiau. Pagrindas nebuvo profesionalių nuotraukų turėjimas. Smagiau praleisti laiką su draugais, žaidžiant juostom ir fotoaparatais. Kiek iš viso dalyvių buvo sunku suskaičiuoti. Manau apie 14-15 žmonių, kurie dalyvavo šeštadienį. Be to dalyviais laikau ir tuos, kurie tik atėjo pažiūrėti parodos ir sekmadienį. Taip, kad dalyvių skaičių esu pametęs:)


Ar idėjinis vadas patenkintas rezultatu?
Patenkintas ir labai. „Kazys rocks“ pavyko labiau nei tikėjausi. Viskas vyko taip chaotiškai ir smagiai. Visada šypsena atsiranda prisiminus tą savaitgalį. O jei kaip galutinį rezultatą vertinti nuotraukas, tai mano požiūriu jos pavyko puikiai. Kadangi buvau vienas iš paryčiais sudarytos komisijos narių nuotraukoms atrinkti, tai kiekvieną galėčiau apginti ir pagirti. Vėliau jau šviežia galvą peržiūrėjus nepatekusias į parodą nuotraukas, pagalvojau, kad galima būtų atrinkti dar dvidešimt puikių kadrų antrai parodėlei.


Ar kitais metais planuojamas „Kazys rocks-2“, o gal tiek ilgai nereiks laukti ir susitiksime „Velykos kicks“ ar „Mindaugo karūnavimas rulez“?
Neturiu tikslaus atsakymo šitam klausimui. Manau, kad kažkas vyks. Šiuo metu sklando viena idėja galvoje, panaši į „Kazys rocks“. Bet šį kart kaip kiemo puošybos elementai nebebus nuotraukos? Laikas parodys. Čia ne verslas, tai tobulų planų nėra. Taip kaip ir prieš keliolika valandų prieš fotoplenero pradžią buvo sugalvotas pavadinimas „Kazys rocks“, taip ir kitas manau kils spontaniškai. Sekite žinias:)

{ 1 komentarai (-ų)... read them below or add one }

Populiarūs įrašai

Archyvas

Teikia „Blogger“.

Sekėjai

- Copyright © Fotografuoju.lt -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -