Parašė: GiN 2010 m. balandžio 2 d., penktadienis

Šiame skaitmeniniame amžiuje daugiausia padarytų nuotraukų yra skaitmeninės, kurios niekada taip ir nebus išspausdintos popieriuje. Tačiau bent jau man gražiausius kadrus norisi turėti atspausdintus, nes realaus albumo vartymas - man vis dar yra malonumas, kurio niekas nesugebėjo nukonkuruoti.

Nuotraukas dažniausiai spausdinu http://www.fotofabrikas.lt/, nes tenkina jų kokybė, rezultatas yra stabilus, kaina - dvigubai mažesnė nei fiziškai nešant nuotraukas (įrašytas CD, USB atmintuke ar pan.). Standartinė kaina - 0,59 Lt už 10x15 nuotrauką. Dar vienas privalumas - platus atsiėmimo tinklas Vilniuje: anksčiau pasiimdavau HyperRIMI, o dabar galima ir MaXimose pasiimti.

Paskutiniu metu išgirdau, kad atsirado konkurentas - IKI partneriai http://www.cewecolor.lt/iki/. Kadangi IKI man irgi netoli namų ir dar buvo taikoma didelė nuolaida – nusprendžiau išbandyti. Gavosi visai neblogas rezultatas. Kainavo 0,25 Lt už 10x15 nuotrauką. Tik dar prisideda 1 Lt prie kiekvieno užsakymo. Dėl rezultato stabilumo nesu įsitikinęs - nežinau, ar antrą kartą gaučiau tokį pat rezultatą. Nuotraukos spausdinamos Lenkijoje, padaromos per tris dienas. Akcija jau pasibaigė, bet dabar matau vėl Velykinė akcija – 0,24 Lt už nuotrauką. Kaina labai gera, bet pažiūrėjau, Fotofabrikas irgi perpus nuleidęs kainą – 0,29 Lt, o ir rezultatas patikrintas - stabilus, ir padaro labai greit, ir litas neprisideda kiekvienam užsakymui :) Dar vienas Fotofabriko privalumas – galima pasirinkti, kad nuotraukos būtų spausdinamos su baltu rėmeliu. Kad neatrodytų, jog giriu tik FF, pasakysiu, kad jie turi vieną trūkumą – neturi 4:3 kraštinių santykio popieriaus, t.y. 10x13. Jis aktualus skaitmeninių fotoaparatų turėtojams, kurių nuotraukos yra tokio dydžio. Šis popierius leidžia atspausdinti nuotraukas be baltų kraštų ir nenukerpant dalies vaizdo. Anksčiau FF turėjo tokio popieriaus, bet paskui dingo kažkodėl. IKI foto – turi tokio popieriaus ir labai patogiai galima nurodyti, kurią nuotrauką ant kurio spausdinti.

Reziumuojant galima pasakyti, kad FF privalumas – greitis, IKI foto – kaina. Įdomu, kaip viskas pasikeis, kai baigsis Velykinės akcijos. Visgi konkurencija yra puikus dalykas vartotojams :)

{ 5 komentarai (-ų)... read them below or Comment }

  1. man tai kolkas geriausiai spausdina fotofabrikas šiaurės miestelio rimi

    AtsakytiPanaikinti
  2. Būtent tame Fotofabrike aš irgi spausdinuosi. Turbūt priklausomai nuo vietos, kur atsiimi, toje laboratorijoje ir spausdina. Įdomu, ar labai skiriasi Fotofabriko kokybė priklausomai nuo laboratorijos?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pirmiausia dėkui už įrašą :) Trumpai iš Fotofabrik'o pozicijos: "CeweColor, kaip ir minėta Lenkija, mes bandome siūlyti lietuvišką produktą, daug dar bėdų yra, bet stengiamės tobulėti. Dėl 10x13 nuotraukų, greitu laiku bus galima ne tik tai spausdinti, bet ir įdomesnių dydžių. Dėl laboratorijos, žinome, kad daugiausiai giria Žirmūnų g. 64 saloną, bet kokybė po truputėlį gerėja visuose salonuose, ir nuo salono ar operatoriaus ateityje tai neturėtų priklausyti."

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nėr už ką :) Manau nuo salono operatoriaus ir toliau kokybė priklausys, įmanoma tik minimizuoti skirtumus, kad jie nebūtų esminiai. Šiaip operatorius yra labai svarbi proceso grandis - ne kartą įsitikinau. Dar iš pageidavimų, tai man labai trūksta atsiėmimo punkto Klaipėdoje, bent vieno :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Klaipėdoje galima visada nurodyti Maximos info skyrių arba Vagos knygyną. Be abejonės šiek tiek ilgesnis pristatymo laikas ir 1Lt aptarnavimo mokestis.

    AtsakytiPanaikinti

Populiarūs įrašai

Archyvas

Teikia „Blogger“.

Sekėjai

- Copyright © Fotografuoju.lt -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -