Parašė: GiN 2010 m. gegužės 27 d., ketvirtadienis

Laikas nuo laiko fotografuoju su juosta, o kartais su skaidrių juosta. Labai mėgstu skaidrių spalvas ir pačią juostą kaip mediją - smagu žiūrėti išryškintą juostą prieš langą, o jei dar per projektorių... :)

Vienas dalykas, kas atbaidydavo nuo dažnesnio fotografavimo su skaidrių juosta - didelė ryškinimo kaina. Žinojau tik vieną vietą Vilniuje, kas tuo užsiima komerciškai (Procentras), o siauros juostos ryškinimo kaina - 20 Lt. Pradėjau ieškoti pigesnių alternatyvų, bet ilgą laiką nesisekė rasti. Kol neužkliuvo už akių IKI Cewecolor kainininkas. Beveik tuo pat metu draugas sakė pastebėjęs Copy1 kainininką, kur irgi ryškina. Kaina - 9 Lt. Daugiau nei perpus pigiau! Parašiau laiškus su pasiteiravimu, ar tikrai ryškina, iš abiejų įmonių gavau patikinimą, kad tikrai. Ir supratau, kad juostos abiem atvejais yra siunčiamos į tą pačią įmonę Lenkijoje, todėl ir kaina vienoda.  Šiek tiek gąsdino nežinomybė, tad nutariau pabandyti, bet... draugas mane aplenkė. Vakar sulaukiau skambučio, sakė jau pasiėme išryškintą juostą, viskas ok, tik viena keistenybė, kad juosta sukarpyta po 4 kadrus, nors aš įpratęs karpyti po 6, nes skeneris po tiek ima ir tokias įmautes naudoju :)

Žodžiu nebeliko jokių kliūčių traukti Fuji Velvia iš šaldytuvo ir užsitaisyti.

{ 6 komentarai (-ų)... read them below or Comment }

  1. aš tai krosinu :) 7lt.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Irgi variantas, bet tada viskas dėl ko man patinka skaidrė - nebegalioja :) Kaip sakoma - tik gurmanams ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki,
    norėjau pasiteirauti ar yra galimybė atsispausdinti nuotraukas iš skaitmeninės laikmenos ant tų skaidrių, kurias galima demonstruot senais projektoriais?
    Dėkuj.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Daumantai, tokias skaidres spausdinausi prieš daug metų namie su rašaliniu spausdintuvu. Yra specialios skaidrės (plėvelės), skirtos rašaliniams spausdintuvams, ant kurių galima spausdinti ir paskui demonstruoti. Taip pat yra tokių skirtų lazeriniams spausdintuvams, bet rašaliniai nuotraukoms gal geriau. Tokių skaidrių manau rasi arba galėsi užsisakyti didesnėse kanceliarinių prekių parduotuvėse. Jei klausi, ar teikia kas nors tokią paslaugą, tai siūlyčiau pasidomėti kad ir tam pačiam Copy1 (www.copy1.lt), nors ir esu ant jų piktas, kad sulankstė ir subraižė mano FujiVelvia...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Laba diena, norėjau paklausti, ar jūs skaidrių turit iš senų laikų, ar kažkur dar jų galima gauti? Nes labai norėčiau pamėgint.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, skaidrių galima gauti ir gana nesunkiai. Su jų ryškinimu yra sunkiau. Skaidrių galite ieškoti www.fotofabrikas.lt (internetu), įmonėje Fotonona, Juozapavičiaus g. 11 Vilniuje, jie berods turi filialą ir Kaune (www.fotocentras.lt). Žinoma, prekybos centuose prie kasų skaidrių nerasite :), bet mano paminėtose vietose galima gauti tiek 35 mm, tiek vidutinio formato juostų. Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti

Populiarūs įrašai

Archyvas

Teikia „Blogger“.

Sekėjai

- Copyright © Fotografuoju.lt -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -