Parašė: GiN 2011 m. birželio 7 d., antradienis

Kovo 20 d. vyko soliaografijos seminaras ir nuo to laiko man nedavė ramybės mažas fotojuostos konteineriukas, kabantis po mano miegamojo langu. Ir štai birželio 7 dieną nebeiškenčiau - nusilupau visą įkaitusį ir apibėgusį izoliacinės juostos klijais konteineriuką-fotokamerą ir nuskenavau savo pirmąją soliaografiją.


Mano pirmoji soliaografija - fotopopieriuje savadarbe pinhole kamera užfiksuotas saulės kelias. Žinoma, kol kas jokio meno nėra - tik dokumentika, bet pirmas kartas yra pirmas kartas. Tas virpulys prieš atidarant kamerą... Eksponuota 2011 03 20 - 2011 06 07, kabėjo ant mano miegamojo palangės. Dar dvi kameros kabo ant Fluxus ministerijos stogo, bet kol mokytojas pbg neleido nuimt, tol laukiu. Plačiau apie soliaografijos seminarą ir kaip viskas prasidėjo, galite rasti čia: www.fotografuoju.lt/2011/03/soliaografijos-seminaras-fluxus....

Papildymas: Apimtas pirmo karto euforijos nepastebėjau, kad kažkas ne taip - man buvo gražu :) Bet mokytojas pbg neleido užsimiršti ir liepė invertuoti spalvas (žr. komentaruose). Ir tikrai, nepabandęs nesužinosi: saulė pasidarė geltona, dangus žydras! Štai pozityvinis variantas:

{ 4 komentarai (-ų)... read them below or Comment }

  1. o kartais invertuot negatyvinio vaizdo nepamiršai? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nežinau, ar reikia, man ir taip gražu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už pastabą - pasitaisiau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Neseniai turėjau galimybę restauruoti seną fotojuostą ir turiu pasakyti, kad tai buvo nepaprastai naudinga patirtis.

    Atsargiai išimdamas juostą iš nykstančio korpuso, buvau priblokštas medžiagos trapumo. Tačiau turėdamas kantrybės ir tvirtą ranką sugebėjau ištraukti juostą jos nepažeisdamas.

    Tada kruopščiai išvaliau juostą, kad pašalinčiau per daugelį metų susikaupusį purvą ar šiukšles. Buvau nustebęs, kaip vaizdai ėmė atgyti, kai atkūriau juostos aiškumą ir detalumą.

    Galiausiai atkurtus vaizdus perkėliau į skaitmeninį formatą, kad juos būtų galima išsaugoti ir jais dalytis su ateinančiomis kartomis. Buvo nepaprastai malonu matyti galutinį produktą ir žinoti, kad prisidėjau prie istorijos dalies išsaugojimo.

    Apskritai, fotojuostos restauravimas buvo sudėtinga ir naudinga patirtis, kuri leido man prasmingai prisiliesti prie praeities. Tikiuosi ateityje imtis daugiau restauravimo projektų.

    AtsakytiPanaikinti

Populiarūs įrašai

Archyvas

Teikia „Blogger“.

Sekėjai

- Copyright © Fotografuoju.lt -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -